Pivní těsto (na štrúdlík)
Potřebné ingredience
30 dkg hladké mouky, půl kostky (125 g) 100% tuku, špetka soli, 15 lžic piva; oprančená strouhanka, jablka, cukr, skořice, oříšky či slunečnicová jádra, rozinky... rozšlehané vejce na potření
Postup přípravy
Mouku prosijeme na vál, přidáme špetku soli. Tuk nasekáme na menší kousky a necháme změknout. Pak přidáme pivo a vše zpracujeme v těsto (podle potřeby přidáme pivo či mouku).
Pak necháme těsto cca 30 minut odpočinout pod nahřátým kastrolem.
Mezitím si očistíme a nastrouháme jablka.
Těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme na tenký plát, poklademe jablky, přidáme cukr, skořici (a další, jak je kdo zvyklý), zamotáme a dáme na plech na pečící papír.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova.
Dobrou chuť.
Pak necháme těsto cca 30 minut odpočinout pod nahřátým kastrolem.
Mezitím si očistíme a nastrouháme jablka.
Těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme na tenký plát, poklademe jablky, přidáme cukr, skořici (a další, jak je kdo zvyklý), zamotáme a dáme na plech na pečící papír.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé